E-zine
Wetenswaardigheden voor motortoeristen, nieuws over MotorVision, routes en reisverslagen.

Geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief
>>> Mailinglist
Vorige nieuwsbrieven:
>>> Archief

activiteiten
Motorbeurs Utrecht 22 t/m 25 februari 2007
Samen met de motorherbergen Baton Rouge en Les Tronces hebben we een stand ingericht op de Motorbeurs in Utrecht. Kom gezellig langs en maak kennis met ons en onze activiteiten. Je kunt ons vinden in hal 11 (reizen en vakanties) stand nr. 11.E066.
>>> www.motorbeursutrecht.nl

activiteiten
Prijsvraag
Op de Motorbeurs Utrecht kun je aan onze stand (hal 11 stand E066) een flyer ontvangen waarop inlogcodes staan waarmee je een vragenformulier op onze website kunt openen. Vul de vragen in en maak kans op een gratis jaarlidmaatschap van vereniging MotorVision, een overnachting bij Baton Rouge en een overnachting bij Les Tronces. Inzending is mogelijk van 22 februari tot 1 maart 2007.
>>> http://www.motorvision.nl/prijsvraag

activiteiten
Warme Sjoko Toer
De eerste toertocht in 2007 zal zondag 11 Maart worden gereden. Op een paar details na is de route die we vorig jaar, vanwege de vorst met maar een paar motoren, hebben gereden ongewijzigd. Er zijn voldoende stops om wat te drinken of om te schuilen in de route opgenomen. Ook niet-leden kunnen deelnemen aan deze rit. Door mee te rijden ga je akkoord met de voor onze activiteiten geldende algemene voorwaarden.
>>> Meer Informatie

ICE
ICE
Een verpleger heeft opgemerkt dat bij een ongeluk, het slachtoffer dikwijls wel een GSM bij zich heeft, maar dat het urgentiepersoneel dan niet weet welke persoon te contacteren uit de grote lijst met in het toestel aanwezige telefoonnummers. Het zou goed zijn als er een standaardnaam was met daarachter het telefoonnummer van de bij een ongeval te contacteren persoon. Hij heeft hiervoor een erg goed voorstel.
>>> Meer Informatie

De Nederlandse motorbeurzen 2007 op rijtje:
MotorVision Ezine
Moto Event Hengelo
Vrijddag 2 februari tot en met zondag 4 februari 2007 wordt het Expocenter aan de A1 in Hengelo omgetoverd tot een waar motoroccasion paradijs.
Meer informatie: www.moto-event.nl
MotorVision Ezine
Motorbeurs Utrecht
Al lang niet meer de eerste motorbeurs, maar nog wel de grootste motorbeurs in Nederland, is de motorbeurs in Utrecht. Vier machtige motordagen van 22 tm 25 februari, waarna het motorseizoen weer kan beginnen.
Meer informatie: > www.motorbeursutrecht.nl

MotorVision
Meerdaagse Motorroutes
Aan ons forum is een rubriek toegevoegd met routes die van de ene naar de andere motorvriendelijke slaaplaats gaan. Met deze routes voor roadbook en GPS kun je zodoende zelf je motorvakantie samenstellen. Hieronder 3 voorbeelden van motorvakanties die met deze routes zijn samengesteld. We willen er nog heel veel gaan toevoegen. Suggesties zijn altijd welkom.
>>>MotorVision Route-forum

Rondje Europa 2007
Rondje Europa. Wordt vervolgd...
Ook in 2007 gaan we weer een Rondje Europa rijden. Op de verlanglijst staan de Vogezen, de Sivretta Hochalpstrasse , Dolomieten en de Grossglockner. Die moeten we met mooie routes van max 500 km over nog wat pasjes en colletjes met elkaar verbinden. Op de website kun je de voorbereidingen volgen.
>>>MotorVision Rondje Europa 2007

MotorVision Rondje PyreneeŽn
Rondje PyreneeŽn
Met de Alpen en de Dolomieten zijn de PyreneeŽn een van de meest populaire bestemmingen voor een motorvakantie. En dat is niet voor niets. Vandaar dat we een mooie meerdaagse route met etappes van max 500 km of 8 uur rijden hebben uitgepuzzeled naar, door en terug van de PyreneeŽn. Ook hier zijn alle routes in uitgeschreven formaat en als gps bestand beschikbaar.
>>>MotorVision Rondje PyreneeŽn

MotorVision 4 landen Tour
MotorVision 4-landen Tour
Als de Alpen en de Dolomieten te ver weg voor je zijn, maar je wilt er wel een paar dagen op uit over bochtige wegen door een bosrijke en bergachtige omgeving dan moet je richting de Vogezen en het Zwarte Woud. We hebben daarom een mooie meerdaagse route voor je uitgewerkt. De dagafstanden van deze route zijn nooit meer dan 400 km op een dag.
>>>MotorVision 4-landen Tour

Motorroutes
Limboland Tour
Een mooie variant op de Mergellandroute. Wij vinden deze route met de motor zelfs mooier. Alleen jammer dat er geen ANWB bordjes zijn die je kunt volgen. Maar met de routebeschrijving en/of de gps bestanden moet het ook lukken.
>>> Klik hier voor de route

Rondje Europa 2007
Routes bekijken in Google Earth
Heb je geen Tom Tom, Garmin of ander GPS systeem, maar zou je wel de routes die op ons route-forum worden aangeboden willen bekijken, dan kan dat zonder dat je hier software voor hoeft te kopen. Heb je wel GPS software, maar zou je een route vooraf in een luchtfoto willen bekijken en het hoogteverloop willen zien, dan is Google Earth ook een erg leuke tool voor je.
>>> Lees verder

reisverslag
Reisverslag
Veel informatie bij het plannen van je motorvakantie komt uit reisverslagen van anderen. We vinden echter nog erg weinig nieuwe motor-reisverslagen op het internet. Ben je op vakantie geweest met de motor, doe ons en andere motorrijders een plezier en mail ons je ervaringen met wat afbeeldingen. Dan zetten wij het op internet.
>>>Reisverslag van deze editie