E-zine
Wetenswaardigheden voor motortoeristen, nieuws over MotorVision, routes en reisverslagen.

Geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief
>>> Mailinglist
Vorige nieuwsbrieven:
>>> Archief

activiteiten
En de winnaar is...
Eddy Zonneveld uit Heemskerk is de gelukkige winnaar van de prijsvraag waar je na een bezoek aan onze stand op de motorbeurs aan deel kon nemen. Eddy heeft een jaarlidmaatschap MotorVision, een overnachting bij Baton Rouge en een overnachting bij Les Tronces gewonnen. De waardecheque om de prijzen te claimen is inmiddels verstuurd.
>>> http://www.motorvision.nl/prijsvraag

activiteiten
Warme Sjoko Toer
De eerste toertocht in 2007 zal zondag 11 Maart worden gereden. Op een paar details na is de route die we vorig jaar, vanwege de vorst met maar een paar motoren, hebben gereden ongewijzigd. Er zijn voldoende stops om wat te drinken of om te schuilen in de route opgenomen. Ook niet-leden kunnen deelnemen aan deze rit. Door mee te rijden ga je akkoord met de voor onze activiteiten geldende algemene voorwaarden.
>>> Meer Informatie

activiteiten
593 en 1/2 bochtentour
Zondag 20 mei gaan we weer bochtjes pikken. Eerst over de snelweg naar de Ardennen om vanaf daar een paar uur geen recht stuk weg meer te zien. De route gaat door de Ardennen en onderlangs de Rursee. We hebben de route van vorig jaar nog leuker gemaakt en kunnen ons niet voorstellen dat je, zonder ergens te moeten overnachten, nog meer rijplezier op ťťn dag kunt hebben.
>>> Meer informatie

ICE
ICE
Een verpleger heeft opgemerkt dat bij een ongeluk, het slachtoffer dikwijls wel een GSM bij zich heeft, maar dat het urgentiepersoneel dan niet weet welke persoon te contacteren uit de grote lijst met in het toestel aanwezige telefoonnummers. Het zou goed zijn als er een standaardnaam was met daarachter het telefoonnummer van de bij een ongeval te contacteren persoon. Hij heeft hiervoor een erg goed voorstel.
>>> Meer Informatie

Museum
Oldtimer Motoren Museum Brugge
Motorcycle lofthotel "Groenedijk" heeft sins kort een nieuwe huisgenoot: Het Oldtimer Motoren Museum. Je vindt er geen complete en grote collectie, maar wel een leuke selectie van ca. 90 motoren en scooters uit de jaren '20 tot jaren '50. Leuk om te combineren met een ritje langs de Belgische kust.
>>>> www.oldtimermotorenmuseum.be

Rondje Europa 2007
Rondje Europa. Wordt vervolgd...
Ook in 2007 gaan we weer een Rondje Europa rijden. Op de verlanglijst staan de Vogezen, de Sivretta Hochalpstrasse , Dolomieten en de Grossglockner. Die moeten we met mooie routes van max 500 km over nog wat pasjes en colletjes met elkaar verbinden. Op de website kun je de voorbereidingen volgen.
>>>MotorVision Rondje Europa 2007

MotorVision Rondje PyreneeŽn
Rondje PyreneeŽn
Met de Alpen en de Dolomieten zijn de PyreneeŽn een van de meest populaire bestemmingen voor een motorvakantie. En dat is niet voor niets. Vandaar dat we een mooie meerdaagse route met etappes van max 500 km of 8 uur rijden hebben uitgepuzzeled naar, door en terug van de PyreneeŽn. Ook hier zijn alle routes in uitgeschreven formaat en als gps bestand beschikbaar.
>>>MotorVision Rondje PyreneeŽn

MotorVision 4 landen Tour
MotorVision 4-landen Tour
Als de Alpen en de Dolomieten te ver weg voor je zijn, maar je wilt er wel een paar dagen op uit over bochtige wegen door een bosrijke en bergachtige omgeving dan moet je richting de Vogezen en het Zwarte Woud. We hebben daarom een mooie meerdaagse route voor je uitgewerkt. De dagafstanden van deze route zijn nooit meer dan 400 km op een dag.
>>>MotorVision 4-landen Tour

Motorroutes
Rondje Vlaanderen
Deze 2-daagse route gaat door Zeeuws Vlaanderen en dan langs de Vlaamse kust tot Nieuwpoort om te eindigen bij Motorcycle lofthotel "Groenedijk". In de zomer kan het langs de kust aardig druk zijn met strandgangers. In het begin van het motorseizoen heb je die drukte niet en is het er erg mooi motorrijden en genieten van het uitzicht. De terugweg gaat door Oost Vlaanderen en Belgisch Brabant.
>>> Klik hier voor de route

reisverslag
Reisverslag
Veel informatie bij het plannen van je motorvakantie komt uit reisverslagen van anderen. We vinden echter nog erg weinig nieuwe motor-reisverslagen op het internet. Ben je op vakantie geweest met de motor, doe ons en andere motorrijders een plezier en mail ons je ervaringen met wat afbeeldingen. Dan zetten wij het op internet.
>>>Reisverslag van deze editie