E-zine
Wetenswaardigheden voor motortoeristen, nieuws over MotorVision, routes en reisverslagen.

Geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief
>>> Mailinglist
Vorige nieuwsbrieven:
>>> Archief

MotorVision vereniging
Vereniging MotorVision
De meeste motorrijders kennen MotorVision van onze informatieve website en weten niet dat MotorVision ook een niet merk- en niet regiogebonden vereniging is voor sportief-touristische motorrijders die er graag een dag of een aantal dagen met de motor op uit gaan. Ons introductiefilmpje geeft een indruk van de vereniging. Past dit bij jou, probeer dan of je het wat vindt. Je kunt je aanmelden als aspirant lid en pas na deelname aan een activiteit besluiten contributie te gaan betalen.     >>> Vereniging MotorVision

activiteiten
Mooi-weer-rijders
In April doe ik wat ik wil. Als de weersvoorspellingen goed zijn trek ik er lekker op uit met de motor. En wie zin heeft kan mee. Op ons forum "Mooi-weer-rijders" kan worden afgesproken om een van de routes van ons route-forum te rijden of een nieuwe route te proberen.
Om te kunnen posten zul je moeten registreren op het forum. Dit is gedaan om spam te weren.
>>> Bezoek het forum

activiteiten
3e Eggrun
Op verschillende plaatsen in Nederland start op 7 april de 3e Nederlandse Eggrun. Deze tourtocht gaat langs een aantal ziekenhuizen en heeft als doel om kinderen die hier zijn opgenomen te verwennen met paaseieren. De dag wordt extra leuk doordat veel deelnemers passend verkleed zijn.
>>> Meer informatie www.eggrun.nl

activiteiten
SBK Assen 2007
Na 15 jaar in september te zijn verreden, vindt het WK Superbike op het TT Circuit Assen in 2007 plaats op 27, 28 en 29 april 2007! Het volledige WK Superbike programma wordt in het laatste weekeinde van april verreden in Assen, met traditiegterouw 2 races in de Superbikes, het WK Supersport, de Superstock 1000 FIM Cup, de EK Superstock 600 en de Suzuki GSX-R Cup-race.
>>> Meer informatie www.tt-assen.com

activiteiten
593 en 1/2 bochtentour
Zondag 20 mei gaan we weer bochtjes pikken. Eerst over de snelweg naar de Ardennen om vanaf daar een paar uur geen recht stuk weg meer te zien. De route gaat door de Ardennen en onderlangs de Rursee. We hebben de route van vorig jaar nog leuker gemaakt en kunnen ons niet voorstellen dat je, zonder ergens te moeten overnachten, nog meer rijplezier op ťťn dag kunt hebben.
>>> Meer informatie

ICE
Vertrek bij toerritten
Bij toerritten met deelnemers die geen lid zijn van een vereniging wordt de start al snel een chaos. Mensen verwachten dat ze zomaar bij een groep kunnen aanhaken, weten niet wie de voorrijder is en weten ook niet wie er allemaal in het groep horen. Als een groep vertrekt begint er een hele meute te rijden. En rijden in grote groepen is helemaal niet leuk. Daarbij kennen veel mensen blijkbaar de basisregel van het rijden in groepen niet.
>>> Daar willen we dit voor afspreken

Rondje Europa 2007
Rondje Europa 2007
Ook in 2007 gaan we weer een Rondje Europa rijden. Op de verlanglijst staan de Vogezen, de Sivretta Hochalpstrasse , Dolomieten en de Grossglockner. Die moeten we met mooie routes van max 500 km over nog wat pasjes en colletjes met elkaar verbinden. Op de website kun je de routes, de suggesties voor slaapplaatsen en de fotoimpressie vinden. Medio augustus zullen we het nieuwe foto- en filmmateriaal toevoegen.
>>>MotorVision Rondje Europa 2007

MotorVision Rondje PyreneeŽn
Rondje PyreneeŽn
Met de Alpen en de Dolomieten zijn de PyreneeŽn de meest populaire bestemmingen voor een motorvakantie. En dat is niet voor niets. Vandaar dat we een mooie meerdaagse route met etappes van max 500 km of 8 uur rijden hebben uitgepuzzeled naar, door en terug van de PyreneeŽn. Ook hier zijn alle routes in uitgeschreven formaat en als gps bestand beschikbaar.
>>>MotorVision Rondje PyreneeŽn

MotorVision 4 landen Tour
MotorVision 4-landen Tour
Als de Alpen en de Dolomieten te ver weg voor je zijn, maar je wilt er wel een paar dagen op uit over bochtige wegen door een bosrijke en bergachtige omgeving dan moet je richting de Vogezen en het Zwarte Woud. We hebben daarom een mooie meerdaagse route voor je uitgewerkt. De dagafstanden van deze route zijn nooit meer dan 400 km op een dag.
>>>MotorVision 4-landen Tour

MotorVision Rondje Franse Alpen
Rondje Franse Alpen
Deze route bestaat uit 7 etappes die je over de mooiste passen van de Franse Alpen voeren, inclusief routes naar het startpunt en weer terug naar huis. Totaal ca. 3100 km (exclusief dagtochten). De route gaat voor het overgrote deel door Frankrijk.
>>>MotorVision Rondje Franse Alpe

Motorroutes
Route: Grand Duche de Luxembourg
In Luxemburg kun je erg mooi motorrijden en het is niet ver van huis. Een ideale bestemming voor een weekendje weg met de motor. We hebben daarom een leuke route naar Hotel de la Sure in Esch s Sure, een dagtocht over de mooiste wegen van Luxemburg en een route terug richting Nederland voor je uitgewerkt.
>>> Klik hier voor de heen- en terugweg
>>> Klik hier voor de dagtocht

reisverslag
Reisverslag
Veel informatie bij het plannen van je motorvakantie komt uit reisverslagen van anderen. We vinden echter nog erg weinig nieuwe motor-reisverslagen op het internet. Ben je op vakantie geweest met de motor, doe ons en andere motorrijders een plezier en mail ons je ervaringen met wat afbeeldingen. Dan zetten wij het op internet.
>>>Reisverslag van deze editie