E-zine
Wetenswaardigheden voor motortoeristen, nieuws over MotorVision, routes en reisverslagen.

Geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief
>>> Mailinglist
Vorige nieuwsbrieven:
>>> Archief

activiteiten
593 en 1/2 bochtentour
Zondag 20 mei gaan we weer bochtjes pikken. Eerst over de snelweg naar de Ardennen om vanaf daar een paar uur geen recht stuk weg meer te zien. De route gaat door de Ardennen en onderlangs de Rursee. We hebben de route van vorig jaar nog leuker gemaakt en kunnen ons niet voorstellen dat je, zonder ergens te moeten overnachten, nog meer rijplezier op ťťn dag kunt hebben.
>>> Meer informatie

ICE
Vertrek bij toerritten
Bij toerritten met deelnemers die geen lid zijn van een vereniging wordt de start al snel een chaos. Mensen verwachten dat ze zomaar bij een groep kunnen aanhaken, weten niet wie de voorrijder is en weten ook niet wie er allemaal in het groep horen. Als een groep vertrekt begint er een hele meute te rijden. En rijden in grote groepen is helemaal niet leuk. Daarbij kennen veel mensen blijkbaar de basisregel van het rijden in groepen niet.
>>> Daar willen we dit voor afspreken

activiteiten
Mooi-weer-rijders
Als de weersvoorspellingen goed zijn wil je er lekker op uit met de motor. Maar alleen is ook maar alleen. Op ons forum "Mooi-weer-rijders" kan worden afgesproken om een van de routes van ons route-forum te rijden of een nieuwe route te proberen.
Om te kunnen posten zul je moeten registreren op het forum. Dit is gedaan om spam te weren.
>>> Bezoek het forum

ICE
Reisgenoten prikbord
Het is al geruime tijd mogelijk om via onze website een bericht te plaatsen voor het zoeken van geschikt reisgezelschap voor je motorvakantie. We gaan het reisgenoten prikbord naar ons forum verhuizen, zodat mensen op het forum op je oproep kunnen reageren en je zelf je bericht kunt wijzigen en verwijderen als dit niet meer actueel is. Om spam van het forum te weren moet je je registreren voordat je een bericht kunt plaatsen of kunt reageren.    >>> Reisgenoten Prikbord

activiteiten
Peer's GuzziPalace
Als jongen was ik al bezeten van alles wat twee wielen had en een motor. Op mijn zestiende verjaardag kreeg ik een brommer van mijn ouders, die ik vakkundig 'in de prak' heb gereden. Ik haalde mijn motorrijbewijs en ik heb daarna zowat alle Japanse merken versleten. Totdat iemand mij aan een, voor mij onbekend merk voorstelde: Moto Guzzi. Dat werd liefde op het eerste gezicht. De beer was los...! Met als eindresultaat een klein Guzzimuseum in Den Dungen.
>>> Meer informatie www.guzzipalace.nl

TIP
Geplette vliegen en een natte nylonkous
Heel leuk dat de zon weer schijnt en dat de temperatuur weer aangenaam is. Maar het verwijderen van zo'n massagraf vliegende insecten van je kuip is geen pretje. Als je het zooitje een paar dagen hebt laten zitten gaat het er met een sopje en een spons niet meer af.
Van Henk ontvingen een goede tip.
>>> Meer Informatie

Rondje Europa 2007
Rondje Europa 2007
Ook in 2007 gaan we weer een Rondje Europa rijden. Op de verlanglijst staan de Vogezen, de Sivretta Hochalpstrasse , Dolomieten en de Grossglockner. Die moeten we met mooie routes van max 500 km over nog wat pasjes en colletjes met elkaar verbinden. Op de website kun je de routes, de suggesties voor slaapplaatsen en de fotoimpressie vinden. Medio augustus zullen we het nieuwe foto- en filmmateriaal toevoegen.
>>>MotorVision Rondje Europa 2007

MotorVision Rondje PyreneeŽn
Rondje PyreneeŽn
Met de Alpen en de Dolomieten zijn de PyreneeŽn de meest populaire bestemmingen voor een motorvakantie. En dat is niet voor niets. Vandaar dat we een mooie meerdaagse route met etappes van max 500 km of 8 uur rijden hebben uitgepuzzeled naar, door en terug van de PyreneeŽn. Ook hier zijn alle routes in uitgeschreven formaat en als gps bestand beschikbaar.
>>>MotorVision Rondje PyreneeŽn

MotorVision 4 landen Tour
MotorVision 4-landen Tour
Als de Alpen en de Dolomieten te ver weg voor je zijn, maar je wilt er wel een paar dagen op uit over bochtige wegen door een bosrijke en bergachtige omgeving dan moet je richting de Vogezen en het Zwarte Woud. We hebben daarom een mooie meerdaagse route voor je uitgewerkt. De dagafstanden van deze route zijn nooit meer dan 400 km op een dag.
>>>MotorVision 4-landen Tour

MotorVision Rondje Franse Alpen
Rondje Franse Alpen
Deze route bestaat uit 7 etappes die je over de mooiste passen van de Franse Alpen voeren, inclusief routes naar het startpunt en weer terug naar huis. Totaal ca. 3100 km (exclusief dagtochten). De route gaat voor het overgrote deel door Frankrijk.
>>>MotorVision Rondje Franse Alpe

MotorVision Rondje Franse Alpen
Rondje Duitsland
Deze route bestaat uit 6 etappes door Sauerland, de Harz, het Frankenwald, de Beierse Alpen, het Donautal, het Zwarte Woud en de Eifel. Totaal ca. 2250 km (exclusief dagtochten). Er zijn tevens shortcuts uitgewerkt om de route in minder etappes te rijden. Shortcuts gaan o.a. door het Thuringerwald en Vogelsberg.
>>>MotorVision Rondje Franse Alpe

Motorroutes
Dagtocht: Rondje Ardennen
De afgelopen weken hebben we al veel mooie dagen gehad. En dan wil je er graag op uit met de motor. De Ardennen zijn voor de meesten van ons redelijk dicht bij huis en een erg mooie bestemming voor een dagje stuurplezier. We hebben daarom een route voor je uitgewerkt over een paar van de mooiste wegen die we kennen in de Ardennen.
>>> Klik hier voor de routes

reisverslag
Reisverslag
Veel informatie bij het plannen van je motorvakantie komt uit reisverslagen van anderen. We vinden echter nog erg weinig nieuwe motor-reisverslagen op het internet. Ben je op vakantie geweest met de motor, doe ons en andere motorrijders een plezier en mail ons je ervaringen met wat afbeeldingen. Dan zetten wij het op internet.
>>>Reisverslag van deze editie

MotorVision vereniging
Vereniging MotorVision
De meeste motorrijders kennen MotorVision van onze informatieve website en weten niet dat MotorVision ook een niet merk- en niet regiogebonden vereniging is voor sportief-touristische motorrijders die er graag een dag of een aantal dagen met de motor op uit gaan. Ons introductiefilmpje geeft een indruk van de vereniging. Past dit bij jou, probeer dan of je het wat vindt. Je kunt je aanmelden als aspirant lid en pas na deelname aan een activiteit besluiten contributie te gaan betalen.     >>> Vereniging MotorVision