E-zine
Wetenswaardigheden voor motortoeristen, nieuws over MotorVision, routes en reisverslagen.

Geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief
>>> Mailinglist
Vorige nieuwsbrieven:
>>> Archief

activiteiten
MotorVision Midzomerweekend 2007
Volgens vast recept gaan we ook in de zomer van 2007 weer naar Baton Rouge, de motorherberg van Ben en Hetty, om te gaan touren door de Ardennen, Eifel en Luxemburg en 's avonds terug te keren voor een stevige maaltijd/barbeque en gezelligheid rond het kampvuur. Schrijf je tijdig in, want het gaat hard met de aanmeldingen!
>>> Meer informatie

activiteiten
Mooi-weer-rijders
Als de weersvoorspellingen goed zijn wil je er lekker op uit met de motor. Maar alleen is ook maar alleen. Op ons forum "Mooi-weer-rijders" kan worden afgesproken om een van de routes van ons route-forum te rijden of een nieuwe route te proberen.
Om te kunnen posten zul je moeten registreren op het forum. Dit is gedaan om spam te weren.
>>> Bezoek het forum

activiteiten
Sponsorrit Stichting Motorbeweging Moerdijk
Zondag 24 juni organiseert Stichting Motorbeweging Moerdijk de 2e SMM Sponsorrit. Een mooie tocht over de Zuid-Hollandse eilanden van ca. 180km. Het inschrijfgeld bedraagt Ä 5,--. De opbrengst komt ten goede aan motorrijders met een handicap die door de stichting op weg worden geholpen met bijv. een motor met aanpassingen.
Inschrijven van 09:30 uur t/m 11:00 uur PSM Motoren, De Hil 8, 4762 AG Zevenbergen.
>>> Meer informatie

OnRoad Cafe
Nieuwe eigenaar OnRoad Cafe Eifel
Lex (bij ons beter bekend als Ducati58) heeft samen met zijn vriendin Klasien het OnRoad Cafe in de Duitse Eifel overgenomen. De vorige eigenaar, Dani, blijft wel betrokken het OnRoad Cafe. De onlangs opgerichte Ducaticlub Eifel heeft er inmiddels een stamtafel. We gaan er van uit dat OnRoad Cafe ook voor rijders van alle andere motormerken een goed adres blijft. Maar natuurlijk gaan we binnenkort zelf even kijken voor de zekerheid ;-)
>>> Meer Informatie

Rondje Europa 2007
Rondje Europa 2007
Eind deze maand is het eindelijk zo ver en gaan we weer een Rondje Europa rijden. De route bestaat uit 6 etappes van totaal ca. 2700 km (exclusief dagtochten) en gaat door BelgiŽ, Frankrijk, ItaliŽ, Oostenrijk en Duitsland. Keywords: Hautes Vosges, Rheinfall, Silvretta Alpenstrasse, Timmelsjoch, Jaufenpass, Penserjoch, Grote Dolomieten, Grossglockner, Gerlospas, Donautal, Schwarzwald Hochstrasse.
>>>MotorVision Rondje Europa 2007

MotorVision Rondje PyreneeŽn
Rondje PyreneeŽn
Met de Alpen en de Dolomieten zijn de PyreneeŽn de meest populaire bestemmingen voor een motorvakantie. En dat is niet voor niets. Vandaar dat we een mooie meerdaagse route met etappes van max 500 km of 8 uur rijden hebben uitgepuzzeled naar, door en terug van de PyreneeŽn. Ook hier zijn alle routes in uitgeschreven formaat en als gps bestand beschikbaar.
>>>MotorVision Rondje PyreneeŽn

MotorVision 4 landen Tour
MotorVision 4-landen Tour
Als de Alpen en de Dolomieten te ver weg voor je zijn, maar je wilt er wel een paar dagen op uit over bochtige wegen door een bosrijke en bergachtige omgeving dan moet je richting de Vogezen en het Zwarte Woud. We hebben daarom een mooie meerdaagse route voor je uitgewerkt. De dagafstanden van deze route zijn nooit meer dan 400 km op een dag.
>>>MotorVision 4-landen Tour

MotorVision Rondje Franse Alpen
Rondje Franse Alpen
Deze route bestaat uit 7 etappes die je over de mooiste passen van de Franse Alpen voeren, inclusief routes naar het startpunt en weer terug naar huis. Totaal ca. 3100 km (exclusief dagtochten). De route gaat voor het overgrote deel door Frankrijk.
>>>MotorVision Rondje Franse Alpen

MotorVision Rondje Franse Alpen
Rondje Duitsland
Deze route bestaat uit 6 etappes door Sauerland, de Harz, het Frankenwald, de Beierse Alpen, het Donautal, het Zwarte Woud en de Eifel. Totaal ca. 2250 km (exclusief dagtochten). Er zijn tevens shortcuts uitgewerkt om de route in minder etappes te rijden. Shortcuts gaan o.a. door het Thuringerwald en Vogelsberg.
>>>MotorVision Rondje Duitsland

Motorroutes
Dagtocht: Rondje Eifel
Een paar weken geleden zijn we met de zondagsrijders naar de Nurburgring gereden en weer terug. Met MapSource hebben we de route die we hiervoor hadden wat verbeterd. Dat was zeker de moeite waard en dat willen we je dus niet onthouden. Kun je meteen langs bij Lex in Leimbach en maak je van je dachtocht toch een mini-vakantie.
>>> Klik hier voor de routes

reisverslag
Reisverslag
Veel informatie bij het plannen van je motorvakantie komt uit reisverslagen van anderen. We vinden echter nog erg weinig nieuwe motor-reisverslagen op het internet. Ben je op vakantie geweest met de motor, doe ons en andere motorrijders een plezier en mail ons je ervaringen met wat afbeeldingen. Dan zetten wij het op internet.
>>>Reisverslag van deze editie

MotorVision vereniging
Vereniging MotorVision
De meeste motorrijders kennen MotorVision van onze informatieve website en weten niet dat MotorVision ook een niet merk- en niet regiogebonden vereniging is voor sportief-touristische motorrijders die er graag een dag of een aantal dagen met de motor op uit gaan. Ons introductiefilmpje geeft een indruk van de vereniging. Past dit bij jou, probeer dan of je het wat vindt. Je kunt je aanmelden als aspirant lid en pas na deelname aan een activiteit besluiten contributie te gaan betalen.     >>> Vereniging MotorVision