E-zine
Wetenswaardigheden voor motortoeristen, nieuws over MotorVision, routes en reisverslagen.

Geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief
>>> Mailinglist
Vorige nieuwsbrieven:
>>> Archief

activiteiten
Eifel Midweek 2007
Het is ons vorig jaar erg goed bevallen bij Rick's Gastezimmer, dus waarom zouden we daar niet weer een paar dagen gaan sturen. Ook deze keer weer bewust niet in het weekend. Met zulk strak asfalt en zulke mooie bochten wil je immers geen file koekblikken voor je neus. Data voor de Eifel Midweek: 27 t/m 30 augustus 2007.
>>>Klik hier voor meer informatie

activiteiten
Toertocht voor Stichting MS Research
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel met allerlei erg vervelende symptomen. Een medicijn of behandeling om MS patienten te genezen is nog niet gevonden. Onderzoek naar deze ziekte is daarom van groot belang. De Stichting MS Research houdt zich hier mee bezig.
Zondag 9 september 2007 hebben we een toertocht georganiseerd om hen een handje te helpen bij hun goede werk.
>>>Klik hier voor meer informatie

activiteiten
Mooi-weer-rijders
Als de weersvoorspellingen goed zijn wil je er lekker op uit met de motor. Maar alleen is ook maar alleen. Op ons forum "Mooi-weer-rijders" kan worden afgesproken om een van de routes van ons route-forum te rijden of een nieuwe route te proberen.
Om te kunnen posten zul je moeten registreren op het forum. Dit is gedaan om spam te weren.
>>> Bezoek het forum

OnRoad Cafe
Professionele on-board opnames vanaf je eigen motor
Met het complete aanbod van externe lenzen (bullitcams), microfoon, bevestigingsmaterialen en recorders van X-sportscam kun je vanaf ieder gewenst camerapunt op je motor filmen. Een groot voordeel van de recorders is dat je betaalt voor het hetgeen je gebruikt als je filmt met een externe lens en niet voor de dure lens van een gewone camera met AV-in aansluiting.
>>> Meer Informatie: www.x-sportscam.nl

Rondje Europa 2007
Rondje Europa 2007
We zijn nu net terug van het Rondje Europa 2007. Vandaar dat het e-zine wat later is dan je van ons gewend bent. De route uit 6 etappes van totaal ca. 2700 km door BelgiŽ, Frankrijk, ItaliŽ, Oostenrijk en Duitsland was echt super. Kijk op de website voor het foto-verslag en de videobeelden.
>>>MotorVision Rondje Europa 2007

MotorVision Rondje PyreneeŽn
Rondje PyreneeŽn
Met de Alpen en de Dolomieten zijn de PyreneeŽn de meest populaire bestemmingen voor een motorvakantie. En dat is niet voor niets. Vandaar dat we een mooie meerdaagse route met etappes van max 500 km of 8 uur rijden hebben uitgepuzzeled naar, door en terug van de PyreneeŽn. Ook hier zijn alle routes in uitgeschreven formaat en als gps bestand beschikbaar.
>>>MotorVision Rondje PyreneeŽn

MotorVision 4 landen Tour
MotorVision 4-landen Tour
Als de Alpen en de Dolomieten te ver weg voor je zijn, maar je wilt er wel een paar dagen op uit over bochtige wegen door een bosrijke en bergachtige omgeving dan moet je richting de Vogezen en het Zwarte Woud. We hebben daarom een mooie meerdaagse route voor je uitgewerkt. De dagafstanden van deze route zijn nooit meer dan 400 km op een dag.
>>>MotorVision 4-landen Tour

MotorVision Rondje Franse Alpen
Rondje Franse Alpen
Deze route bestaat uit 7 etappes die je over de mooiste passen van de Franse Alpen voeren, inclusief routes naar het startpunt en weer terug naar huis. Totaal ca. 3100 km (exclusief dagtochten). De route gaat voor het overgrote deel door Frankrijk.
>>>MotorVision Rondje Franse Alpen

MotorVision Rondje Franse Alpen
Rondje Duitsland
Deze route bestaat uit 6 etappes door Sauerland, de Harz, het Frankenwald, de Beierse Alpen, het Donautal, het Zwarte Woud en de Eifel. Totaal ca. 2250 km (exclusief dagtochten). Er zijn tevens shortcuts uitgewerkt om de route in minder etappes te rijden. Shortcuts gaan o.a. door het Thuringerwald en Vogelsberg.
>>>MotorVision Rondje Duitsland

Motorroutes
Minivakantie: Vogezen
De Vogezen zijn te ver weg voor een dagtocht en worden vaak overgeslagen als bestemming voor een motorvakantie, omdat dan de Alpen, de Dolomieten en de Pyreneeen favoriet zijn. Dat is jammer, want je kunt er ontettend mooi rijden. De bergpassen zijn minder hoog, maar doen niet onder voor die van de Alpen. Een erg geschikte bestemming voor een korte motorvakantie of op doorreis.
>>> Klik hier voor de heen- en terugweg
>>> Klik hier voor een route door de omgeving

MotorVision
Routesuggesties gevraagd
Iedere motorrijder kent in de eigen omgeving wel een aantal weggetjes en routes die de moeite waard zijn. We zouden het leuk vinden om deze aan ons route-forum toe te kunnen voegen. Doe ons een plezier en geef ons je routesuggesties door.
>>> Lees verder

reisverslag
Reisverslag
Veel informatie bij het plannen van je motorvakantie komt uit reisverslagen van anderen. We vinden echter nog erg weinig nieuwe motor-reisverslagen op het internet. Ben je op vakantie geweest met de motor, doe ons en andere motorrijders een plezier en mail ons je ervaringen met wat afbeeldingen. Dan zetten wij het op internet.
>>>Reisverslag van deze editie

MotorVision vereniging
Vereniging MotorVision
De meeste motorrijders kennen MotorVision van onze informatieve website en weten niet dat MotorVision ook een niet merk- en niet regiogebonden vereniging is voor sportief-touristische motorrijders die er graag een dag of een aantal dagen met de motor op uit gaan. Ons introductiefilmpje geeft een indruk van de vereniging. Past dit bij jou, probeer dan of je het wat vindt. Je kunt je aanmelden als aspirant lid en pas na deelname aan een activiteit besluiten contributie te gaan betalen.     >>> Vereniging MotorVision