E-zine
Wetenswaardigheden voor motortoeristen, nieuws over MotorVision, routes en reisverslagen.

Geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief
>>> Mailinglist
Vorige nieuwsbrieven:
>>> Archief

activiteiten
Uitkomsten Brainstormweekend 2007
Een paar weken geleden hebben we in een passende omgeving nagedacht over de activiteiten voor 2008. De besproken ideeen gaan input zijn voor een goed gevulde en gevarieerde activiteitenkalender 2008. We gaan steeds vaker de grens over en de moeilijkheidsgraad van de te rijden routes neem toe. Vandaar dat we dit jaar aandacht willen besteden aan rijvaardigheidstrainingen voor beginnende en gevorderde motorrijders.
>>>Klik hier voor meer informatie

Panoramio
Laat je lievelingsplekken zien met Panoramio
Met Panoramio kun je gratis tot 2 GB aan foto's on-line opslaan. Dat is heel leuk. Maar veel leuker is dat je op de wereldkaart aan kunt geven waar de foto is gemaakt en dat je dit kunt koppelen aan Google Earth. Aan de hand van je foto's kunnen je vrienden zien hoe je reis is verlopen en kunnen anderen zien of een bepaald stukje route echt de moeite waard is. De blauwe bolletjes in Google Earth zijn spots waarvan een foto op te vragen is via Panoramio.
>>> www.panoramio.com

Rondje Europa 2007
Rondje Europa 2007
We zijn nu net terug van het Rondje Europa 2007. Vandaar dat het e-zine wat later is dan je van ons gewend bent. De route uit 6 etappes van totaal ca. 2700 km door BelgiŽ, Frankrijk, ItaliŽ, Oostenrijk en Duitsland was echt super. Kijk op de website voor het foto-verslag en de videobeelden.
>>>MotorVision Rondje Europa 2007

MotorVision Rondje PyreneeŽn
Rondje PyreneeŽn
Met de Alpen en de Dolomieten zijn de PyreneeŽn de meest populaire bestemmingen voor een motorvakantie. En dat is niet voor niets. Vandaar dat we een mooie meerdaagse route met etappes van max 500 km of 8 uur rijden hebben uitgepuzzeled naar, door en terug van de PyreneeŽn. Ook hier zijn alle routes in uitgeschreven formaat en als gps bestand beschikbaar.
>>>MotorVision Rondje PyreneeŽn

MotorVision 4 landen Tour
MotorVision 4-landen Tour
Als de Alpen en de Dolomieten te ver weg voor je zijn, maar je wilt er wel een paar dagen op uit over bochtige wegen door een bosrijke en bergachtige omgeving dan moet je richting de Vogezen en het Zwarte Woud. We hebben daarom een mooie meerdaagse route voor je uitgewerkt. De dagafstanden van deze route zijn nooit meer dan 400 km op een dag.
>>>MotorVision 4-landen Tour

MotorVision Rondje Franse Alpen
Rondje Franse Alpen
Deze route bestaat uit 7 etappes die je over de mooiste passen van de Franse Alpen voeren, inclusief routes naar het startpunt en weer terug naar huis. Totaal ca. 3100 km (exclusief dagtochten). De route gaat voor het overgrote deel door Frankrijk.
>>>MotorVision Rondje Franse Alpen

MotorVision Rondje Franse Alpen
Rondje Duitsland
Deze route bestaat uit 6 etappes door Sauerland, de Harz, het Frankenwald, de Beierse Alpen, het Donautal, het Zwarte Woud en de Eifel. Totaal ca. 2250 km (exclusief dagtochten). Er zijn tevens shortcuts uitgewerkt om de route in minder etappes te rijden. Shortcuts gaan o.a. door het Thuringerwald en Vogelsberg.
>>>MotorVision Rondje Duitsland

Motorroutes
Utrechtse Heuvelrug en Neder-Rijn
Via routes@motorvision.nl ontvingen we de suggestie voor een route door het gebied Utrechtse Heuvelrug en Neder-Rijn, op basis waarvan we een route van ca 115km hebben samengesteld. Drifter bedankt! We hebben hem nog niet zelf gereden. Dat bewaren we als goed voornemen voor het begin van motorseizoen 2008.
>>> Klik hier voor de route

MotorVision
Routesuggesties gevraagd
Iedere motorrijder kent in de eigen omgeving wel een aantal weggetjes en routes die de moeite waard zijn. We zouden het leuk vinden om deze aan ons route-forum toe te kunnen voegen. Doe ons een plezier en geef ons je routesuggesties door.
>>> Lees verder

reisverslag
Reisverslag
Veel informatie bij het plannen van je motorvakantie komt uit reisverslagen van anderen. We vinden echter nog erg weinig nieuwe motor-reisverslagen op het internet. Ben je op vakantie geweest met de motor, doe ons en andere motorrijders een plezier en mail ons je ervaringen met wat afbeeldingen. Dan zetten wij het op internet.
>>>Reisverslag van deze editie

MotorVision vereniging
Vereniging MotorVision
De meeste motorrijders kennen MotorVision van onze informatieve website en weten niet dat MotorVision ook een niet merk- en niet regiogebonden vereniging is voor sportief-touristische motorrijders die er graag een dag of een aantal dagen met de motor op uit gaan. Ons introductiefilmpje geeft een indruk van de vereniging. Past dit bij jou, probeer dan of je het wat vindt. Je kunt je aanmelden als aspirant lid en pas na deelname aan een activiteit besluiten contributie te gaan betalen.     >>> Vereniging MotorVision