E-zine
Wetenswaardigheden voor motortoeristen, nieuws over MotorVision, routes en reisverslagen.

Geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief
>>> Mailinglist
Vorige nieuwsbrieven:
>>> Archief

activiteiten
Activiteitenkalender 2008
Voor het seizoen 2008 hebben we weer een leuke en gevarieerde activiteitenkalender samengesteld. Daarnaast vind je op ons forum de nodige activiteiten die we buiten de kalender organiseren, zoals bijvoorbeeld een workshop techniek en een workshop routes maken en GPS, waar je enkel als lid van vereniging MotorVision aan deel kunt nemen.
>>>Klik hier voor meer informatie

Motorbeurs
Motorbeurs Utrecht 31 januari t/m 3 februari
Veel eerder dan gewend, namenlijk al van 32 januari t/m 3 februari, wordt de Motorbeurs Utrecht gehouden. De Motorbeurs Utrecht is tradiotioneel het begin van het motorseizoen. Dat begint dit jaar dus lekker vroeg.
>>> www.motorbeursutrecht.nl
Motorbeurs
Motorcycle Event 7, 8 en 9 maart
Voor wie februari te vroeg is om het motorseizoen te starten is er het MotorCycle Event. De beurs wordt gehouden op 7, 8 en 9 maart in de IJshallen in Zwolle.
>>> www.motorcycle-event.nl

activiteiten
Workshop Techniek voor beginners (enkel voor leden)
Voor leden organiseren we 9 februari een Workshop Techniek voor beginners. Na deze workshop ben je in staat een noodreparatie uit te voeren als je met een lekke band staat, kun je veel voorkomende startproblemen opsporen, kun je zelf je ketting spannen en klein onderhoud aan je motor uitvoeren.
>>>Klik hier voor meer informatie

activiteiten
Zaterdag 23 februari: Workshop Routes(enkel voor leden)
Voor leden organiseren we eind februari een Workshop Routes Plannen. Hierbij leer je hoe je vanaf de kaart een en uitschrijft, zonder deze voor te moeten rijden. We laten zien hoe je on-line informatie gebruikt om je route te verbeteren. Hier is geen GPS voor nodig. Voor de GPS gebruikers wordt er in het 2e deel van de cursus wel een uitleg gegeven bij het uitwerken van de route met software voor de GPS.
>>>Klik hier voor meer informatie

activiteiten
Zondag 2 maart Warme Sjoko Toer
De Warme Sjoko Toer wordt altijd goed bezocht. De sponsorrit voor MS Research aan het eind van het seizoen minder. Dat lag niet aan de route of het goede doel. Aan het einde van het seizoen is het animo gewoon lager. We combineren daarom het goede doel en de goed bezochte toertocht. De Warme Sjoko Toer is voortaan ook sponsorrit voor MS Research.
>>>Klik hier voor meer informatie

MotorVision
QUIXX Reparatie Systeem
QUIXX Reparatie Systeem verwijdert krassen en brengt glans terug in vaag geworden lakdelen. Quixx Polish op de krassen smeren en met een schone katoenen doek ca. 1-2 minuten met druk cirkelvormig polijsten. De bewerkte lakplekken met QUIXX Finish tot hoogglans brengen.
>>>Verkrijgbaar bij www.x-trahands.com

MotorVision
Opgelet met GPS apparatuur in Zwitserland
In Zwitserland is alle apparatuur die je kan waarschuwen voor snelheidscontroles verboden. Ook GPS toestellen die automatisch de radarcontroles doorgeven of die POI met radarcontroles bevatten zijn verboden en worden in beslag genomen. Kijk hiervoor ook op ons forum
>>>Kijk op ons forum voor meer info

Motorroutes
Kouwe klauwe rit
Een route van ca. 130 km door de Brabantse Kempen en de Meierij over mooie secundaire wegen. Er zijn veel gelegenheden om te pauzeren en je op te warmen in de route opgenomen.
Een erg leuke rit om op een mooie winterdag te rijden.
>>> Klik hier voor de route

MotorVision
Routesuggesties gevraagd
Iedere motorrijder kent in de eigen omgeving wel een aantal weggetjes en routes die de moeite waard zijn. We zouden het leuk vinden om deze aan ons route-forum toe te kunnen voegen. Doe ons een plezier en geef ons je routesuggesties door.
>>> Lees verder

reisverslag
Reisverslag
Veel informatie bij het plannen van je motorvakantie komt uit reisverslagen van anderen. We vinden echter nog erg weinig nieuwe motor-reisverslagen op het internet. Ben je op vakantie geweest met de motor, doe ons en andere motorrijders een plezier en mail ons je ervaringen met wat afbeeldingen. Dan zetten wij het op internet.
>>>Reisverslag van deze editie

MotorVision
MotorVision Prefab Motorvakanties
Een geslaagde motorvakantie vraagt om wat voorbereiding. Wij denken dat je dat allemaal goed zelf kunt regelen. Om het makkelijk voor je te maken hebben we enkele meer- daagse motorroutes voor je samengesteld met route- beschrijvingen voor zowel roadbook als GPS. Bij iedere etappe is een suggestie gedaan voor een motorvriendelijke slaapplaats als begin- en eindpunt.
>>>MotorVision Prefab Motorvakanties

MotorVision vereniging
Vereniging MotorVision
Vereniging MotorVision is een niet merk- en niet regiogebonden vereniging is voor sportief-touristische motorrijders die er graag een dag of een aantal dagen met de motor op uit gaan. Ons introductiefilmpje geeft een indruk van de vereniging. Past dit bij jou, probeer dan of je het wat vindt. Je kunt je aanmelden als aspirant lid en pas na deelname aan een activiteit besluiten contributie te gaan betalen.     >>> Vereniging MotorVision