E-zine
Wetenswaardigheden voor motortoeristen, nieuws over MotorVision, routes en reisverslagen.

Geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief
>>> Mailinglist
Vorige nieuwsbrieven:
>>> Archief

benzinegeld
Benzinegeld
In het beheer van onze website gaan de nodige uurtjes zitten zonder dat daar iemand iets aan verdient. Maar ook bij ons moet er benzine in de tank om ergens te kunnen komen. Vandaar dat je op onze website voortaan een benzinepomp kunt vinden. Doneer ons wat Euro 95 en wij vinden het Super.
>>> Lees verder en laat weten wat je er van vindt

activiteiten
Activiteitenkalender 2008
Voor het seizoen 2008 hebben we weer een leuke en gevarieerde activiteitenkalender samengesteld. Daarnaast vind je op ons forum de nodige activiteiten die we buiten de kalender organiseren, zoals bijvoorbeeld een workshop techniek en een workshop routes maken en GPS, waar je enkel als lid van vereniging MotorVision aan deel kunt nemen.
>>>Klik hier voor meer informatie

activiteiten
Zondag 2 maart Warme Sjoko Toer
De Warme Sjoko Toer wordt altijd goed bezocht. De sponsorrit voor MS Research aan het eind van het seizoen minder. Dat lag niet aan de route of het goede doel. Aan het einde van het seizoen is het animo gewoon lager. We combineren daarom het goede doel en de goed bezochte toertocht. De Warme Sjoko Toer is voortaan ook sponsorrit voor MS Research.
>>>Klik hier voor meer informatie

Activiteiten
18, 19, 20 April: Voorjaarsweekend Eifel
Er heerst een ernstig motorvirus. Zo vroeg in het seizoen is er dan maar een ding dat helpt. Lekker een weekendje knallen in de Eifel. We overnachten bij OnRoad Cafe in Leimbach. Al vroeg op pad, zodat je nog een paar uur zonder dagjesmensen op de weg kunt rijden. Voor de liefhebbers is een bezoekje aan de Nurburgring mogelijk.
>>>Klik hier voor meer info

Les Arondes opent de deuren
Nieuwe motorherberg in de Ardennen: Les Arondes
In Waimes heeft een nieuwe motorherberg de deuren geopend. Karst en Marleen hebben een boerderij en de daarbij behorende stallen omgebouwd tot een herberg voor motorrijders. Waimes is gelegen in de Hoge Venen en vlakbij de Eifel. Een erg mooi gebied voor motortoeristen. En natuurlijk zijn ritten naar de Belgische Ardennen en Luxemburg ook mogelijk.
>>> www.lesarondes.com

MotorVision
QUIXX Reparatie Systeem
QUIXX Reparatie Systeem verwijdert krassen en brengt glans terug in vaag geworden lakdelen. Quixx Polish op de krassen smeren en met een schone katoenen doek ca. 1-2 minuten met druk cirkelvormig polijsten. De bewerkte lakplekken met QUIXX Finish tot hoogglans brengen.
>>>Verkrijgbaar bij www.x-trahands.com

MotorVision
Snelheidsovertreding als zwaar milieudelict in Oostenrijk
Om het milieu te sparen geldt op sommige snelwegen een beperking van de snelheid van 100 kmh (normaal is 130 kmh toegestaan). Een snelheidsovertreding is dan geen verkeersovertreding, maar een milieuovertreding. De boete kan daardoor oplopen tot in de duizenden euro's. Het is daarom extra raadzaam om je aan de maximum voorgeschreven snelheid te houden wanneer hiervoor een beperking geldt op de snelweg.
>>> Tips & Weetjes

Techniek en Gear
Nieuw op ons forum: Techniek en Gear
Alle deelnemers waren erg enthousiast over de Workshop Techniek. Vandaar een vervolg op ons forum. In dit topic willen we onderdeel voor onderdeel een uitleg geven bij het onderhoud van een motorfiets. Je zult hier dus niet alles in een keer kunnen vinden. Het is een soort groeiende, interactieve handleiding. In de loop van de tijd zul je hier steeds meer informatie kunnen vinden.
>>> Klik hier voor Techniek en Gear

Motorroutes
Voerstreek, Hoge Venen en Rursee
Een echt supermooie en gevarieerde route van ca. 270 km door de Voerstreek, de Hoge Venen en de omgeving van de Rursee (Eifel) over mooie secundaire wegen. Wie van wat verder moet komen kan overnachten op de hooizolder van Motorcamping In Den Hof, waar de route start en ook weer eindigt.
>>> Klik hier voor de route

Motorroutes
Hautes Fagnes, Schneifel en Luxemburg
Een route met voor een aantal van ons bekende en geliefde wegen, door de Hoge Venen, Schneifel, Luxemburg en terug via het drielandenpunt. De route begint en eindigt bij Les Arondes. Een goede redenen om daar snel een keer een weekendje te overnachten.
>>> Klik hier voor de route

MotorVision
Routesuggesties gevraagd
Iedere motorrijder kent in de eigen omgeving wel een aantal weggetjes en routes die de moeite waard zijn. We zouden het leuk vinden om deze aan ons route-forum toe te kunnen voegen. Doe ons een plezier en geef ons je routesuggesties door.
>>> Lees verder

reisverslag
Reisverslag
Veel informatie bij het plannen van je motorvakantie komt uit reisverslagen van anderen. We vinden echter nog erg weinig nieuwe motor-reisverslagen op het internet. Ben je op vakantie geweest met de motor, doe ons en andere motorrijders een plezier en mail ons je ervaringen met wat afbeeldingen. Dan zetten wij het op internet.
>>>Reisverslag van deze editie

Motorvakantie in het land van Oz
Motorvakantie in het land van Oz
In 2 dagen naar de Franse Alpen en in 2 dagen weer terug. Doel van de vakantie zijn de Franse Alpen. We hebben een groot aantal routes uitgewerkt voor de omgeving OZ en Oisans, waarmee je in een week tijd de mooiste colletjes van dit deel van de Alpen kunt beleven.
Keywords: Franse Alpen, Alpe d'Huez, Col du Galibier, Col du Lautaret, Col de Vars, Col de Rousset, Gorges de la Bourne, Col d'Ornon, Col de Menee, Chamrousse.
>>>Motorvakantie in het land van Oz

Motorbeurs
Motorcycle Event 7, 8 en 9 maart
Voor wie februari te vroeg is om het motorseizoen te starten is er het MotorCycle Event. De beurs wordt gehouden op 7, 8 en 9 maart in de IJshallen in Zwolle.
>>> www.motorcycle-event.nl

MotorVision vereniging
Vereniging MotorVision
Vereniging MotorVision is een niet merk- en niet regiogebonden vereniging is voor sportief-touristische motorrijders die er graag een dag of een aantal dagen met de motor op uit gaan. Ons introductiefilmpje geeft een indruk van de vereniging. Past dit bij jou, probeer dan of je het wat vindt. Je kunt je aanmelden als aspirant lid en pas na deelname aan een activiteit besluiten contributie te gaan betalen.     >>> Vereniging MotorVision