E-zine
Wetenswaardigheden voor motortoeristen, nieuws over MotorVision, routes en reisverslagen.

Geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief
>>> Mailinglist
Vorige nieuwsbrieven:
>>> Archief

Activiteiten
18, 19, 20 April: Voorjaarsweekend Eifel
Er heerst een ernstig motorvirus. Zo vroeg in het seizoen is er dan maar een ding dat helpt. Lekker een weekendje knallen in de Eifel. We overnachten bij OnRoad Cafe in Leimbach. Al vroeg op pad, zodat je nog een paar uur zonder dagjesmensen op de weg kunt rijden. Voor de liefhebbers is een bezoekje aan de Nurburgring mogelijk.
>>>Klik hier voor meer info

activiteiten
Zondag 18 Mei: 593 en bochtentour
Begin mei gaan we weer bochtjes pikken in de Ardennen en de Hoge Venen. We hebben dit jaar een nieuwe route met nog meer mooie bochten! We verzamelen bij de MC Drive Veldhoven (Eindhoven), vanwaar we over de snelweg naar Luik rijden. Vanaf daar gaan we over secundaire wegen waar de ene na de andere bocht je tracteert op stuurplezier en een mooi en gevarieerd uitzicht.
>>>Klik hier voor meer info

Rick
Triest bericht Rick's Gastezimmer
Helaas moeten we je laten weten dat de Gastezimmer Rick en Mijke die van Cochem naar Ulmen zoud verhuizen ophoudt te bestaan. Dit is natuurlijk vooral vervelend voor Rick en Mijk. Maar ook voor degenen die er graag kwamen of er graag nog een keer van de gastvrijheid hadden willen genieten. Een groot aantal routes op ons forum kent nu geen begin- en eindpunt meer.
>>> ricksgastezimmer.com

MotorVision
Easy Wipe
Deze nanovezel washandschoen verwijdert moeiteloos en zonder krassen vliegen en insecten kwetsbare oppervlakken zoals vizier en kuipruit, zonder gebruik van zeep of chemicalien. Alles wat je hoeft te doen is de Easy Wipe nat maken met water en over het te reinigen oppervlak boenen. De Easy Wipe is schoon te spoelen in water en is 400 tot 600 keer te gebruiken.
>>>Verkrijgbaar bij www.procyon.nu

MotorVision
Snelheidsovertreding als zwaar milieudelict in Oostenrijk
Om het milieu te sparen geldt op sommige snelwegen een beperking van de snelheid van 100 kmh (normaal is 130 kmh toegestaan). Een snelheidsovertreding is dan geen verkeersovertreding, maar een milieuovertreding. De boete kan daardoor oplopen tot in de duizenden euro's. Het is daarom extra raadzaam om je aan de maximum voorgeschreven snelheid te houden wanneer hiervoor een beperking geldt op de snelweg.
>>> Tips & Weetjes

Motorroutes
Omgeving Ulmen (Eifel)
Ter gelegenheid van de geplande verhuizing van Rick's naar Ulmen hadden we een mooie nieuwe route met Ulmen als vertrekpunt uitgewerkt. De route zal helaas het fijne vertrek- en eindpunt moeten missen. Maar het is nog steeds een hele mooie route.
>>> Klik hier voor de route

activiteiten
Wijziging activiteitenkalender
Vanwege de sluiting van Rick's Gastezimmer hebben we een alternatief gezocht voor de Eifel Midweek. Omdat we al redelijk vaak in de Eifel komen hebben we er voor gekozen om de midweek niet in de Eifel te houden, maar een andere voor motorrijden geschikt locatie op te zoeken. De keuze is gevallen op Sauerland.
>>>Klik hier voor meer info

Techniek en Gear
Techniek: het luchtfilter
Een luchtfilter filtert de lucht die naar het motorblok gaat, zodat er geen deeltjes in komen die schadelijk zijn voor de cilinder. Een luchtfilter moet hierbij de instroom van lucht in de motor niet te zeer belemmeren. Na verloop van tijd raakt een luchtfilter verstopt en dan krijgt het motorblok niet meer voldoende lucht. Onderhoud van het luchtfilter is daarom beangrijk.
>>> Lees verder

MotorVision
Routesuggesties gevraagd
Iedere motorrijder kent in de eigen omgeving wel een aantal weggetjes en routes die de moeite waard zijn. We zouden het leuk vinden om deze aan ons route-forum toe te kunnen voegen. Doe ons een plezier en geef ons je routesuggesties door.
>>> Lees verder

reisverslag
Reisverslag
Veel informatie bij het plannen van je motorvakantie komt uit reisverslagen van anderen. We vinden echter nog erg weinig nieuwe motor-reisverslagen op het internet. Ben je op vakantie geweest met de motor, doe ons en andere motorrijders een plezier en mail ons je ervaringen met wat afbeeldingen. Dan zetten wij het op internet.
>>>Reisverslag van deze editie

Motorvakantie in het land van Oz
Motorvakantie in het land van Oz
In 2 dagen naar de Franse Alpen en in 2 dagen weer terug. Doel van de vakantie zijn de Franse Alpen. We hebben een groot aantal routes uitgewerkt voor de omgeving OZ en Oisans, waarmee je in een week tijd de mooiste colletjes van dit deel van de Alpen kunt beleven.
Keywords: Franse Alpen, Alpe d'Huez, Col du Galibier, Col du Lautaret, Col de Vars, Col de Rousset, Gorges de la Bourne, Col d'Ornon, Col de Menee, Chamrousse.
>>>Motorvakantie in het land van Oz

MotorVision vereniging
Vereniging MotorVision
Vereniging MotorVision is een niet merk- en niet regiogebonden vereniging is voor sportief-touristische motorrijders die er graag een dag of een aantal dagen met de motor op uit gaan. Ons introductiefilmpje geeft een indruk van de vereniging. Past dit bij jou, probeer dan of je het wat vindt. Je kunt je aanmelden als aspirant lid en pas na deelname aan een activiteit besluiten contributie te gaan betalen.     >>> Vereniging MotorVision