E-zine
Wetenswaardigheden voor motortoeristen, nieuws over MotorVision, routes en reisverslagen.

Geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief
>>> Mailinglist
Vorige nieuwsbrieven:
>>> Archief

Motorvakantie in het land van Oz
Motorvakantie in het land van Oz
Eind deze maand vertrekken we naar de Franse Alpen. We komen pas half juni weer terug. In juni verschijnt er daarom geen E-zine. Zo heb ik tenminste tijd om de foto's en fimpjes van de Alpen te editten. Die kun je eind juni op de website verwachten. Maar niet getreurd. Dit E-zine is dubbeldik, dus daar kun je wel twee maandjes op teren.
Hier alvast de routebeschrijvingen en een fotoimpressie van onze vakantie naar het land van Oz.
>>>Motorvakantie in het land van Oz

activiteiten
Zondag 18 Mei: 593 en Ĺ bochtentour
Begin mei gaan we weer bochtjes pikken in de Ardennen en de Hoge Venen. We hebben dit jaar een nieuwe route met nog meer mooie bochten! We verzamelen bij de MC Drive Veldhoven (Eindhoven), vanwaar we over de snelweg naar Luik rijden. Vanaf daar gaan we over secundaire wegen waar de ene na de andere bocht je tracteert op stuurplezier en een mooi en gevarieerd uitzicht.
>>>Klik hier voor meer info

activiteiten
Zondag 22 juni: 777 bochtentour, een hemels dagje sturen
Begin juni mogen jullie bidden voor mooi weer voor een hemels dagje sturen in de Vulkaaneifel. Het is een pittige route van ca. 420km waarvoor enige rijervaring wenselijk is. Vergeet je beschermengel niet! Voor wie eerder thuis wil zijn is er een ingekorte route.
>>>Klik hier voor meer info

midzomerweekend
11, 12, 13 Juli: Midzomerweekend Ardennen
Volgens vast recept gaan we ook in de zomer van 2008 weer naar Baton Rouge, de motorherberg van Ben en Hetty. Een perfect vertrektpunt voor ritten door de Ardennen, Luxemburg en de Eifel. Een stukje Noord Frankrijk behoort ook tot de mogelijkheden.
>>>Klik hier voor meer info

Superbikes Assen 2008
Fotoverslag Superbikes Assen 27 april 2008
Op zondag 27 april 2008 is op het TT circuit van Assen weer gestreden in het WK Superbikes kampioenschap. Pimmetje van MotorVision was aanwezig om foto's te maken. Zou hij weer vooral de paraplumeisjes op de foto hebben gezet of krijgen we dit jaar een serieuze fotoreportage?
Wij hopen op het eerste. Het tweede hebben we al gezien
>>>Klik hier voor het fotoverslag

MotorVision
Met de motorcar naar je motor-vakantiebestemming
De motorcar is een omgebouwde touringcar met ruimte voor 14 motoren en 18 personen waarmee je reistijd en kosten kunt besparen als je met een groep wilt gaan rijden in Zuid-Frankrijk, Oostenrijk of ItaliŽ.
>>>Meer info op www.hawk-motortransport.nl

Tips en weetjes
Rijden in de bergen
Voor de meeste motorrijders is rijden in de bergen het mooiste wat er is. Je hebt er veel bochten, niet te veel bebouwde kom en mooi gevarieerd uitzicht. Als je dan voor het eerst met de motor de bergen in gaat is dat compleet anders dan het rijden wat je gewend bent in ons vlakke landje. Hier een paar tips voor beginnende motorrijders die nog geen of weinig ervaring hebben met het rijden in de bergen.
>>> Lees verder

Motorroutes
Route: Alpes Maritimes
Voor wie het strand wil combineren met bochtjes pikken in de bergen zijn de Franse Alpes Maritimes een mooie bestemming. Deze route gaat over de Col de Turini en eindigt met de Col de Braus, waarbij de tips voor het motorrijden in de bergen goed van pas kunnen komen. Tussen deze cols ga je door de Gorges Cians en door Montagne Cheiron.
>>> Klik hier voor de route

Motorroutes
Route: Picos de Europa
Voor de Picos geldt ook dat je het motorrijden in de bergen kunt combineren met het strand en dat de tips voor het rijden in de bergen goed van pas kunnen komen. Het is een eind rijden voordat je er bent. Als je vanatie lang genoeg is kun je de Picos combineren met een bezoek aan het Masif Central en de Pyreneen. Het reisverslag van dit e-zine geeft je routes om er te komen. Een meerdaagse route van MotorVision volgt.
>>> Klik hier voor de route

Techniek en Gear
Techniek: de kleine beurt
De onderhoudswerkzaamheden die een garage voor je uitvoert bij een kleine beurt kun je vrij makkelijk zelf uitvoeren en daarmee kun je veel geld besparen. Het is vooral ook leuk om zelf te doen. Zelfs als je nog nooit aan je motor hebt gesleuteld moet je, als je geen twee linkerhanden hebt, in staat zijn om deze werkzaamheden met behulp van onze sleuteltips en het werkplaatshandboek van je motor uit te voeren.
>>> Lees verder

MotorVision
Routesuggesties gevraagd
Iedere motorrijder kent in de eigen omgeving wel een aantal weggetjes en routes die de moeite waard zijn. We zouden het leuk vinden om deze aan ons route-forum toe te kunnen voegen. Doe ons een plezier en geef ons je routesuggesties door.
>>> Lees verder

reisverslag
Reisverslag
Veel informatie bij het plannen van je motorvakantie komt uit reisverslagen van anderen. We vinden echter nog erg weinig nieuwe motor-reisverslagen op het internet. Ben je op vakantie geweest met de motor, doe ons en andere motorrijders een plezier en mail ons je ervaringen met wat afbeeldingen. Dan zetten wij het op internet.
>>>Reisverslag van deze editie

video
Videoblog
Motorrijden is bewegen. Een video geeft je een betere indruk van een ritje dan een paar foto's die gemaakt zijn op het terras waar onderweg werd gestopt. Met een bullitcam van X-Sportscam leggen we daarom voortaan onze ritjes vast op film. Het leek ons wel leuk om die te verzamelen in een videoblog.
>>>Bekijk de laatste video

MotorVision vereniging
Vereniging MotorVision
Vereniging MotorVision is een niet merk- en niet regiogebonden vereniging is voor sportief-touristische motorrijders die er graag een dag of een aantal dagen met de motor op uit gaan. Ons introductiefilmpje geeft een indruk van de vereniging. Past dit bij jou, probeer dan of je het wat vindt. Je kunt je aanmelden als aspirant lid en pas na deelname aan een activiteit besluiten contributie te gaan betalen.     >>> Vereniging MotorVision