E-zine
Wetenswaardigheden voor motortoeristen, nieuws over MotorVision, routes en reisverslagen.

Geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief
>>> Mailinglist
Vorige nieuwsbrieven:
>>> Archief

midzomerweekend
11, 12, 13 Juli: Midzomerweekend Ardennen
Volgens vast recept gaan we ook in de zomer van 2008 weer naar Baton Rouge, de motorherberg van Ben en Hetty. Een perfect vertrektpunt voor ritten door de Ardennen, Luxemburg en de Eifel. Een stukje Noord Frankrijk behoort ook tot de mogelijkheden.
>>>Klik hier voor meer info

activiteiten
25 t/m 29 Augustus: Midweek Sauerland
We vertrekken maandag om 10.00u vanaf AC Restaurant Nederweert aan A2 / E25 richting Maastricht. Het Rurgebied gaan we zo snel mogelijk voorbij via de snelweg. Daarna gaan gaan we over een aantal mooie secundaire wegen naar het hart van Sauerland. Der Hollander in Andreasberg is hier start- en eindpunt van een aantal mooie en gevarieerde toertochten.
>>>Klik hier voor meer info

Motorvakantie in het land van Oz
Motorvakantie in het land van Oz: het reisverslag
Eind mei vertrokken we naar de Franse Alpen. Oz en Oisans was onze uitvalsbasis voor een groot aantal mooie ritten over gevarieerde bergpassen. We zijn al weer even terug en hebben tijd gehad om aan ons reisverslag te werken. Dit is inclusief video's, foto's en routebeschrijvingen te vinden op onze website. Als je nog nooit met de motor in de Alpen bent geweest, is de kans groot dat je na het zien van dit reisverslag ook een keer die kant uit gaat.
>>>Motorvakantie in het land van Oz

MotorVision
Airhawk Comfort Seating
Dit kussen met anti slip onderzijde kun je zonder kunst en vliegwerk op je zadel plaatsen en is er even gemakkelijk weer af. Je kunt het kussentje zo hard opblazen als dat je zelf wilt. Het vormt zich naar je lichaam, waardoor de zit op lange ritten minder oncomfortabel is.
>>>Meer info op www.airhawk.co.uk

Tips en weetjes
Rijden in de bergen
Voor de meeste motorrijders is rijden in de bergen het mooiste wat er is. Je hebt er veel bochten, niet te veel bebouwde kom en mooi gevarieerd uitzicht. Als je dan voor het eerst met de motor de bergen in gaat is dat compleet anders dan het rijden wat je gewend bent in ons vlakke landje. Hier een paar tips voor beginnende motorrijders die nog geen of weinig ervaring hebben met het rijden in de bergen.
>>> Lees verder

Motorroutes
Route: Route de la BÍte
Een minder bekende bestemming voor een motorvakantie is het Massif Central in het middel van Frankrijk. Toch kun je hier erg fraai motorrijden. De bergen zijn misschien minder hoog dan in de Alpen of de PyreneeŽn, maar het uitzicht is niet minder mooi. De route is verweven met een streeklegende, die je zeker te weten komt zodra je de route gaat rijden.
>>> Klik hier voor de route

Techniek en Gear
Techniek: een band repareren
De kans dat je onderweg ooit een keer met een lekke band komt te staan is erg groot. Het is heel vervelend als je dan niet verder kunt rijden, totdat je band kunt laten wisselen. Zorg er daarom voor dat je altijd een bandenreparatieset bij hebt en dat je weet hoe je die moet gebruiken.
>>> Lees verder

MotorVision
Routesuggesties gevraagd
Iedere motorrijder kent in de eigen omgeving wel een aantal weggetjes en routes die de moeite waard zijn. We zouden het leuk vinden om deze aan ons route-forum toe te kunnen voegen. Doe ons een plezier en geef ons je routesuggesties door.
>>> Lees verder

reisverslag
Reisverslag
Veel informatie bij het plannen van je motorvakantie komt uit reisverslagen van anderen. We vinden echter nog erg weinig nieuwe motor-reisverslagen op het internet. Ben je op vakantie geweest met de motor, doe ons en andere motorrijders een plezier en mail ons je ervaringen met wat afbeeldingen. Dan zetten wij het op internet.
>>>Reisverslag van deze editie

video
Videoblog
Motorrijden is bewegen. Een video geeft je een betere indruk van een ritje dan een paar foto's die gemaakt zijn op het terras waar onderweg werd gestopt. Met een bullitcam van X-Sportscam leggen we daarom voortaan onze ritjes vast op film. Het leek ons wel leuk om die te verzamelen in een videoblog.
>>>Bekijk de laatste video

poll
Interesse motortransport per vrachtwagen naar bestemming eigen keuze
  • Nee, ik rij enkel dagtochten in of nabij Nederland
  • Nee, motorvakantie is met de motor op vakantie
  • Ja, lekker ver weg zonder vervelende snelweg km
  • Ja, maar dan wel inclusief personen transport
  • Ja, maar dan wel afhankelijk van de prijs
  • MotorVision vereniging
    Vereniging MotorVision
    Vereniging MotorVision is een niet merk- en niet regiogebonden vereniging is voor sportief-touristische motorrijders die er graag een dag of een aantal dagen met de motor op uit gaan. Ons introductiefilmpje geeft een indruk van de vereniging. Past dit bij jou, probeer dan of je het wat vindt. Je kunt je aanmelden als aspirant lid en pas na deelname aan een activiteit besluiten contributie te gaan betalen.     >>> Vereniging MotorVision