E-zine
Wetenswaardigheden voor motortoeristen, nieuws over MotorVision, routes en reisverslagen.

Geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief
>>> Mailinglist
Vorige nieuwsbrieven:
>>> Archief

activiteiten
7 September: Tukker Toer
Voor onze dagtochten blijven we altijd hangen in Brabant of gaan we de grens over. Het Oosten van Nederland schijnt ook erg mooi te zijn. Hans en Rene gaan dat laten zien begin september.
>>>Klik hier voor meer info

activiteiten
18 en 19 oktober: Brainstormweekend
Binnenkort is het weer tijd voor ons jaarlijkse brainstormweekend. Tijdens dit weekend denken we met het bestuur en leden van vereniging MotorVision na over de activiteitenkalender voor het volgend jaar. Als locatie hebben we gekozen voor Baton Rouge in Vielsalm. Deelname is enkel mogelijk voor leden.
>>>Klik hier voor meer info

MotorVision
Stoneshield beschermingsfolie
Stoneshield is een polyurethaan film voor het beschermen van de lak van je motorfiets. Stoneshield heeft een omvangrijke bibliotheek motorpatronen. Hierdoor kun je voor iedere motor een "stickerset" krijgen waarmee je onzichtbaar je lak van een beschermende folie kunt voorzien. Daarnaast is de folie ook per meter te koop. Erg geschikt voor het beschermen van kuipwerk waar je vaak met bagagenet of spanband tegen aan komt.
>>>Meer info op www.stoneshield.nl

Tips en weetjes
Rijden in de bergen
Voor de meeste motorrijders is rijden in de bergen het mooiste wat er is. Je hebt er veel bochten, niet te veel bebouwde kom en mooi gevarieerd uitzicht. Als je dan voor het eerst met de motor de bergen in gaat is dat compleet anders dan het rijden wat je gewend bent in ons vlakke landje. Hier een paar tips voor beginnende motorrijders die nog geen of weinig ervaring hebben met het rijden in de bergen.
>>> Lees verder

Motorroutes
Route: Vielsalm-Vianden-Reuland-Houffalize
We hopen op goed weer tijdens het brainstormweekend, zodat we bijvoorbeeld deze mooie route door Klein Zwitserland in Luxemburg kunnen rijden.
>>> Klik hier voor de route

MotorVision
Routesuggesties gevraagd
Iedere motorrijder kent in de eigen omgeving wel een aantal weggetjes en routes die de moeite waard zijn. We zouden het leuk vinden om deze aan ons route-forum toe te kunnen voegen. Doe ons een plezier en geef ons je routesuggesties door.
>>> Lees verder

reisverslag
Reisverslag
Veel informatie bij het plannen van je motorvakantie komt uit reisverslagen van anderen. We vinden echter nog erg weinig nieuwe motor-reisverslagen op het internet. Ben je op vakantie geweest met de motor, doe ons en andere motorrijders een plezier en mail ons je ervaringen met wat afbeeldingen. Dan zetten wij het op internet. Een linkje sturen naar een website met je reisverslag kan natuurlijk ook.
>>>Reisverslag van deze editie

video
Videoblog
Motorrijden is bewegen. Een video geeft je een betere indruk van een ritje dan een paar foto's die gemaakt zijn op het terras waar onderweg werd gestopt. Met een bullitcam van X-Sportscam leggen we daarom voortaan onze ritjes vast op film. Het leek ons wel leuk om die te verzamelen in een videoblog.
>>>Bekijk de laatste video

poll
Hoe ga jij naar je motorvakantiebestemming op 1100km afstand?
  • Op de motor in 2 dagen via een leuke toertocht
  • Op de motor in 1 dag over snelweg
  • Met de motor op de aanhanger in 1 dag over snelweg
  • Met de motortrein of motorbus/trailer indien mogelijk
  • Vliegtuig, trein of bus en ik huur daar een motor
  • MotorVision vereniging
    Vereniging MotorVision
    Vereniging MotorVision is een niet merk- en niet regiogebonden vereniging is voor sportief-touristische motorrijders die er graag een dag of een aantal dagen met de motor op uit gaan. Ons introductiefilmpje geeft een indruk van de vereniging. Past dit bij jou, probeer dan of je het wat vindt. Je kunt je aanmelden als aspirant lid en pas na deelname aan een activiteit besluiten contributie te gaan betalen.     >>> Vereniging MotorVision